Панаир на бързи обороти

Този зимен панаир преминахме в галоп за час и половина (малко сме ядосани, че не се проведе в Експо, както бе първоначално обявено). Пазарувахме по списък и не успя да ни грабне нищо извън него. Ето ги нещата накратко:

"Пипи Дългото чорапче" - пълно (за пръв път на български) издание, включващо оригинални илюстрации;
"Това се случи на 35 май" на Ерих Кестнер;
"Дърк Джентли" на Дъглас Адамс - изданието включва и двата романа от поредицата;
"Землемория" на Урсула Ле Гуин - още едно пълно издание (сега трябва да измисля как да събера "Хейнския цикъл", дано го издадат някога и него заедно);
"Живите мъртви" брой 5 и брой 6 (1-4 взехме на пролетния панаир);
"Торба с кости" на Стивън Кинг - ново (трето подред) издание;
"Слейд Хаус" на Дейвид Мичъл - последната от трите издавани в България книги на този автор, която нямахме и все още не съм чела (на щанда бяха много учудени, че някой идва и пита директно за Мичъл). Другите две книжки са "Облакът атлас" и "Хилядите есени на Якоб де Зут" - различни като жанр, но много интереснии двете, така че няма търпение и за тази.



Както винаги, разбира се, срещнахме познати - посещението на панаира на книгата е като завръщане в малкото градче, в което сме отраснали.

Коментари

Защо таратор?

Тараторът е съставен от 70% мляко и вода в съотношение 1:1 и 30% краставица, която е 98% вода => тараторът е 64% вода; човешкото тяло е съставено от 70% вода => човек е 47% таратор.
Факт!!!