Благодаря ти, лельо Стефке - пак ще "Здрач"-им!

Добро утро!!!

Тази година избрах да посветя първоаприлската си шега в Мъгълофобия на "Здрач" и една от читателските на блога ми остави коментар, че вече се било изтъркало да се гаврим със здрача. Аз казах, че не се е изтъркло и се оказа, че съм бил прав - леля Стефка все пак ще публикува "Среднощно слънце", след като се зарече, че няма да го прави.


Каква изненада - тя веднъж пренаписа здрача в "Краткият втори живот на Бри Танер", след това отново в "Живот и смърт", сега ще го направи пак. Може би е време вече да спрем да я наричаме "писателка" и да минем към "пренаписателка". И то си е за хвалба - книгите на много автори биват редовно препрочитани, но единствено здрачът го пренаписват на всеки 5-10 години. Феновете не могат да се наситят. И трябва да си ужасен здрачофоб или да нямаш никакво понятие от литература, като Стивън Кинг, за да не разпознаеш в това творческия гений и да го объркаш с творческо безсилие. Тя все пак не пише само за вампири, които се влюбват в хора... пише и за извънземни, които се влюбват в хора.

Никой не отрича, че леля Стефка е голяма писателка!

Когато чух новината ме обля една радостна топлина, все едно е Нова година. Може би съм споделял с вас, че в близкото далечно минало бях част от клуб, наречен "Клуб на новогодишните здрачанки". Така четохме, че дим се вдигна, но след като препрочетохме всички части на поредицата, приключихме с клуба, защото се оказа, че никоя друга книга не поддържа пламъка на интереса ни толкова добре.

Клубът на новогодишните здрачани

Дори най-големите скептици няма как да не проявят интерес към "Среднощно слънце". Осъзнавате ли, господа скептици, че това е книга, която ще ни даде да надникнем в ума на 200 годишен мъж, който се държи като разгонен тийнейджър? Незаменимо!

Той е малко женствен, но аз съм плюшен еднорог

Пискам сталци книгата да е на нивото на предишните. Знам, че изглежда невъзможно, но аз не се съмнявам в заложбите на любимата си пренаписателка, несравнимата леля Стефка!

Коментари