Дразнят ли ви руснаците в Stranger Things 3? Значи не заслужавате да гледате сериала

Добро утро!!!

Когато един сериал стане успешен, няма начин да не привлече един куп хора, които гледат само защото другите гледат. Вижте какво стана с "Игра на тонове" - сега няколко хиляди души, които не са отваряли книга през живота си и не бяха чували за "Песен за огън и лед" допреди няколко години, настояват, че имало там някъде един дебелак, който щял да направи нещата по-добре. Ще има да чакат.

Нещо такова се случи и със Stranfer Things. Третият сезон доведе на Netflix 30 милиона нови абонати и част от тях се оказаха големи критици. Видиш ли, било тъпо и банално, че в третия сезон злодеите са руснаци.Защо да е банално? Защото ви звучи като нещо излязло от филм от края на Студената война? Абе, хора, за три сезона (или там за двете седмици, откакто гледахте сериала, след като научихте за него) не разбрахте ли, че всичко, което се случва в Stranfer Things, е препратка към попкултурата на 80-те години в САЩ?
Да, ще има руснаци, защото това е характерна тема за филмите по това време.


И сега знам какво си мислите: "Мишо, ние не сме толкова умни и красиви като теб, как да се сетим за тези неща?"
Ами то не е толкова дълбоко скрито. Дъстин десетина пъти повтори, че имат ситуация като от "Червена зора" - филм от 1984, който разказва за съветска инвазия в САЩ.


Ако и вие сте от тези хора, които се издразниха на руснаците във филма, то значи не заслужавате да гледате сериала. Потърсете си някаква супер оригинална история, като например нещо за дракони и зомбита.

Коментари