Пак е Коледа

Добро утро!!!

Коледа пак дойде...
Цяла година нямаше никакви знаци за приближаването ѝ, така че бях убеден, че ще ни подмине този път. Даже се бяхме хванали на бас с Радина и тя спечели.
Коледна атмосфера в царство Таратория

Ако не знаете, Коледа е поредният ден в годината, в който богатите стават по-богати, а бедните по-бедни. Телевизиите пък излъчват същите стари помии, като всяка година (макар от известно време да избягват "Сам в къщи").
И ако човек гледа благотворителните кампании може да реши, че само по Коледа бедните и болните изпълзяват от пещерите си и просят. А по Нова телевизия ни казват, че на някакво момиченце му трябват 13 000 лева, за да живее. Не казват, че шефът на телевизията сигурно е дал толкова за коледна украса.

На Коледа огромни групи хора се събират на едно място и стават идеална мишена на терористи или на скучаещия Господ - затова имаме толкова много трагедии по това време на годината.
И после всички се чудят как е станало така, след като "на Коледа стават чудеса". Е как да стават чудеса, като Исус е зает да празнува ЧРД-то си?

Коледа е хубав празник, на който семействата се събират заедно, за да разпалят стари конфликти, да създадат нови или да обменят клюки за останалите членове.

Но най дразнещо е, че заради комерсиализацията на празника хората забравят истинската му същност - да отбележим приземяването на едно божество, изпратено от баща си на самоубийствена мисия.

Весела Коледа!!!

Коментари