Твърде много цици не са гаранция за хубав филм

Добро утро!!!

Когато сюжетът зацикли, циците винаги помагат, или поне така смятат от HBO, но докато на мен ми се струва, че такова изказване е малко или много сексистко, явно феминистките мислят по съвсем различен начин.

Причината да пиша това е предстоящият филм Ocean's 8, който ще излезе през лятото догодина. В него имаме познатия сюжет от любимите на цяло поколение филми за професионалните измамници на Дани Оушън, но Дани вече е Деби, а всичките ѝ съучастнички са жени.
Идеята е, че това по някакъв начин ще подпомогне равенството между мъжете и жените, макар и истинската банда на Оушън  да беше съставена и от двата пола.

Вече имаме подобен експеримент с друга кино класика - "Ловци на духове", който беше направен отново с изцяло женски екип. Резултатът - пълен провал и в художествено и в комерсиално отношение.
Естествено привърженичките на подобен тип уреждане на сметките с противоположния пол ще кажат, че вината е на сексистите, хомофобите, ксенофобите и вероятно на Тръмп.

Не сте ли съгласни с мен, че подобни извращения не само не бива да са повод за гордост сред жените, но и са направо обидни? Все едно създателите на филми казват, че не може да се направи хубава история, която да включва само женски роли, затова единствения начин да има филми със жени е да вземат някое познато заглавие и да сменят всички мъжки роли с женски?

Аз няма да гледам новия филм, но не защото не смятам жените за равни на мъжете. Просто, ако да гледаш жени подкрепя световните движения за техните права, предпочитам да ги подкрепям в PornHub. Даже, ако гледането се брои, трябва да ми дадат награда - възможно е да съм най-големият феминист на света.

Коментари