10 истини за ГОСПОД БОГ ИСУС ХРИСТОС АМИН!, научени за 10 години в грях

Добро утро!!!

Минаха 10 години откакто един верен служител на някакъв абсурден бог ме изгони от сектата си. За тези 10 години 10 пъти съм писал подобен пост, но откакто фюрерът Людмил Ятански ми показа вратата се запознах с много нови хора и броят им се увеличава всяка година, така че със сигурност има хора, които не знаят историята. Нямам много време, затова ще я разкажа съвсем набързо.

В продължение на 10 години майка ми ме водеше в сектата на Людмил Ятански, за да ми промиват мозъка и да ми втълпяват страхове - бях вече първи клас, когато за пръв път си помислих, че може да няма ГОСПОД БОГ ИСУС ХРИСТОС АМИН! и цял ден ме беше страх, че могъщият небесен старец ще ме убие заради лошите ми мисли.

Някъде около 2 години преди да бъда изгонен, започнах по-сериозно да чета библията и да се опитвам да търся непрекъсната логична линия, защото всички доктрини на църквата, разгледани в контекста на цялата книга, си противоречат. Притесняваха ме най-вече три доктрини:
- Идеята за Светата Троица
- Идеята за вродения грях
- Идеята, че човек може да общува с Бог само чрез посредник, на когото да плаща

Търсенето на някаква Истина ме отведе до много църкви и учения, които опитвах да съпоставя с основата на религиозното си възпитание - тълкуванията на фюрера Людмил Ятански.
Тук ще добавя, понеже преди време бях обвинен, че не съм намерил ГОСПОД БОГ ИСУС ХРИСТОС АМИН!, защото съм го търсил по секти, че Православната църква приема и трите доктрини, които смятам за напълно идиотски, така че можеше и от православната църква да тръгна и пак щях да стигна до същите изводи.

В крайна сметка Людмил явно усети, че в думите ми има логика, защото ме извика, за да ми забрани да говоря за нещата, които съм научил, с приятелите си (така наричах група случайни хора, с които общувах в сектата, защото заради изолираната среда бях, а и още съм, неспособен да общувам с хора извън зоната ми на комфорт). Аз му казах, че не ми е никакъв, за да ми казва за какво и с кого да говоря, а той побесня и ми показа вратата.
Една година по-късно се върнах в църквата, напук на Людмил и той накара слугата си Пепи Рашев да ме изхвърли навън.

Все пак не съм спрял да мисля по темата и често съм писал по религиозни теми в таратора. Ето 10 неща, в които вярвам и които разбрах през тези 10 години, в които бях оставен да използвам своя ум, а не да повтарям като папагал чужди мисли, целящи само да напълнят бездънния джоб на някое ниско грозно човече:

- Ако има ГОСПОД БОГ ИСУС ХРИСТОС АМИН!, той не вярва в нито една църква
- Ако има ГОСПОД БОГ ИСУС ХРИСТОС АМИН!, той не се интересува от това дали работя  събота/неделя или колко пъти на ден лъскам магическата пръчка
- Ако има вроден грях у хората, то този грях лежи изцяло върху съвестта на ГОСПОД БОГ ИСУС ХРИСТОС АМИН!
- Ако ГОСПОД БОГ ИСУС ХРИСТОС АМИН! го беше грижа за доброто му име и това кой и по какъв повод го използва, той щеше да убие на място алчни копелета като фюрера Людмил Ятански
- Ако ГОСПОД БОГ ИСУС ХРИСТОС АМИН! чува молитвите на хората и вижда страданията им, то той е най-големия садист на всички времена
- Ако има начин човек да се свърже с ГОСПОД БОГ ИСУС ХРИСТОС АМИН!, то тази връзка ще бъде индивидуална, а не чрез свещеници и пророци
- Ако е истина това, което пише в библията за ГОСПОД БОГ ИСУС ХРИСТОС АМИН!, то значи има само един БОГ и той не е ИСУС ХРИСТОС (а баща му)
- Ако имаше ГОСПОД БОГ ИСУС ХРИСТОС АМИН!, той щеше да е най-големия грешник според църквата, защото всичко хубаво е обявено за порок, а хубавото е създадено от ГОСПОД БОГ ИСУС ХРИСТОС АМИН!
- Ако никога не достигна до знанието за реален ГОСПОД БОГ ИСУС ХРИСТОС АМИН!, то виновен е само той, защото само аз съм правил стъпки към него
- Ако и да не отричам съществуването на ГОСПОД БОГ ИСУС ХРИСТОС АМИН!, ще бъда много изненадан, ако го има

Коментари