Санторини - късче от рая

Добро утро!!!

Миналата седмица с Радина ходихме на екскурзия на Санторини и естествено тя накачва снимки. Докато ги разглеждах, попаднах на коментар към една от тях, оставен от някаква приятелка на Радина: "Приятно изкарване на едно от късчетата от рая"

Късче от рая ли? На това място нямаше питейна вода и трябваше да си я купуваме по няколко пъти на ден, трябва да се къпеш с морска вода, нетърпима жега от ранно утро до късна вечер, огромни пропасти навсякъде около теб, гадни каменисти плажове, пустинен пейзаж с почти никаква растителност - само сухи храсти и тревички. Все ти се натяква за лукса там, който не само не можеш да си позволиш, но и никога реално не виждаш - през цялото време все едно си на цигански пазар в Люлин и газиш в магарешки лайна.
Дори известната им архитектура е зловеща - луксозните им скални къщи приличат на погребални пещери и се издигат като мраморни плочи сред забравено от хората и от бога гробище. Стаите са издълбани в скалата като рани на мъртво тяло, сред които пъплят човечета като червеи.

Това според мен не е късче от рая, ами си е направо предверието на ада. И за да е пълна картинката, на едно място буквално има гореща дупка в земята, от която излиза пара и се носи миризма на сяра!

Коментари