Животни в The Walking Dead

Добро утро!!!

Оказа се, че не само на Радина ѝ се доплака за козичката Табита - домашният любимец на Истман от последния епизод. Според мнозина козата е "героят", който най-бързо е спечелил сърцата на зрителите.
Животните в историята не могат да се съживяват. Повечето от тях вече са мъртви, изядени от бродещите, а най-интересният звяр тепърва предстои - тигърът Шива.
Реших да споделя своята класация на 5-те най-интересни животни в сериала, без да броя Табита, разбира се:
 
5. Прасетата в затвора
 В началото на четвърти сезон всичко изглежда прекрасно - групата е на сигурно място в затвора, отглеждат си коне и прасета, имат градина със зеленчуци, голяма група, добра организация.
Под въздействието на Хършал, Рик се е отказал от насилието и иска да живее тихо и спокойно като фермер. Е, не му се получава - зомбитата и въоръжените групи остават навън, но новата опасност идва отвътре. Оказва се, че прасетата, за които Рик толкова се грижи, разнасят болести и доста хора умират.
Рик трябва да ги убие и се възползва от случая, за да отведе голяма група бродещи надалеч. Всичко това се случва в една от най-депресиращите сцени в сериала.

4. Конят на Рик
В първия епизод Рик откри кон и го използва за да стигне до Атланта. Конят е на постера на сериала и аз очаквах, че дълго ще бъде спътник на бившия полицай, но за моя изненада ролята му приключи още в края на същия епизод.
По-късно виждаме още много коне - във фермата на Хършал и в затвора. На кон за пръв път виждаме Маги, кон едва не уби Дарил, а по-късно на кон препуска и Мишон, докато обикаля да търси следите на Губернатора. Но за мен най-интересен си остава първият.

3. Едноокото куче
Един от многото неотговорени въпроси (и потенциални сюжетни линии) е едноокото куче, което Дарил и Бет видяха в дома на погребалния агент. По всяка вероятност никога няма да научим какво е това куче и какво е станало с господарите му. Кой живееше в тази къща и защо балсамираше зомбитата?
И като обобщаващ образ на тази мистерия е едноокото куче.


2. Глутницата
В пети сезон групата на Рик беше нападната от глутница подивели кучета. Срещата, макар да започна като поредния напрегнат епизод от пътешествието, всъщност завърши бързо - Саша застреля кучетата  и после те бяха изпечени и изядени.
Тази сцена е важна, защото идва малко след като Гарет каза на Рик, че не знае какво е да гладуваш истински. Е, не се стигна чак до канибализъм, но за много хора да ядеш кучета е също толкова ужасно.

1. Еленът
В първия епизод на втори сезон Рик се помоли на ГОСПОД БОГ ИСУС ХРИСТОС АМИН! да му даде знак и да, повдигне духа на групата и да му помогне да намери София. В един момент изглеждаше, че молитвата е чута, защото измежду дърветата излезе красив елен. Шейн искаше да го застреля, но Рик не му разреши. Карл се приближи до животното, проехтя изстрел и момчето беше простреляно от Отис.
Ако не друго, поне този инцидент доведе групата до фермата на Хършал, където... намериха София.


Коментари