Ревю: Ash vs Evil DeadДобро утро!!!

Тенденцията филми да се превръщат в сериали продължава, а най-новото подобно предложение е Ash vs Evil Dead, продължение на култовата трилогия на Сам Рейми.
Действието в Ash vs Evil Dead се развива 30 години, след като Аш се върна в своето време. Изглежда животът му не се е променил много – той е застаряващ продавач в магазин за техника (същото място, където го остави историята във филма „Армия на мрака“ от 1992), живее в каравана и запълва времето си с алкохол, наркотици и запуснати леки жени.
Една вечер, за да впечатли поредното си приличащо на проститутка гадже, Аш решава да ѝ прочете малко от Некрономикона и несъзнателно призовава силите на злото.
Сега целият свят е в опасност, злокобни демони обладават телата на хората, превръщайки ги в чудовища и единствената надежда на човечеството е едноръкият Аш.
Историята ще зарадва феновете на оригиналните три филма, защото всички елементи, които правят тази хорър-комедия толкова велика, са на лице. Вероятно сериалът няма да допадне на всеки, защото на моменти е абсолютно нелеп, но точно такъв трябва да бъде, това е стилът на „Злите мъртви“ и на Сам Рейми – кървави, но забавни хорър битки, нелепи диалози и преувеличени героично екшън сцени.
В Ash vs Evil Dead участва Джил Мари Джоунс от Слипи Холоу, която отново играе полицайка, бореща се със свръхестествени същества, но от актьоския съства най-заслужаващ внимание е Брус Кембъл, който отново влиза в ролята на Аш, за да разчленява чудовища.
Режисьор е самият Сам Рейми – един от малкото хора, които могат да накарат човек да се гнуси и да се страхува, докато в същото време се залива от смях.

Коментари