Ревю: The Grinder


Новата адвокатска комедия на FOX разказва за двама братя - единият умен адвокат, който обаче има затруднения в говоренето пред публика, другият също адвокат, но само в телевизионен сериал. След края на сериала  "The Grinder", братът актьор Дийн (Роб Лоу от Parks and Recreation) решава да се пробва в адвокатската кариера наистина и да помага на брат си. Естествено, братът адвокат Стюарт (Фред Савидж, порасналият Кевин от класиката The Wonder Years) първоначално се съпротивлява и дори твърде грубо казва на брат си, че не го иска при себе си.
И, както се очаква, след комично но успешно съвместно адвокатстване, Стюарт сам моли Дийн да остане и да бъдат екип.

FOX умеят да правят комедии, дори когато сюжетът им е толкова изтъркан. Подобна история сме гледали във филми като "Тримата амигос" и "Galaxy Quest". Разбира се, допускам просто да съм предубеден, тъй като не съм фен на филмите, които могат да се категоризират по професията на главните си герои (адвокатски, лекарски, полицейски...) и смятам, че историите отдавна са изчерпани и сега ни пробутват претоплени епизоди на Али Макбийл с нова гарнитура.

Две неща ме подразниха.
На първо място това, че героите, най-вече Стюарт, винаги гласно изразявт чувствата си или обясняват характеристиките на персонажите си.
На второ място беше твърде изразителното лице на Дийн. Ясно, като персонаж актьор е нормално да преиграва, когато влиза в ролята на адвокат, но той го правеше през цялото време, все едно 20 минути гледах клипове на Емил Конрад, което от смешно, бързо стана досадно.

Менюто с комедийните сериали отдавна е препълнено, а оригиналните неща са малко (в последно време само "Последният човек на света" успя да ме спечели), така че нямах големи очаквания за The Grinder, но все пак качеството си личи и сериалът изпъква на фона на другите комедии тип Disney Channel със секс.

Коментари