Да погледнеш тъпото в очите

Добро утро!!!

Преди няколко дни попаднах на информация за някакъв фотограф, който премахва мобилните телефони от ръцете на хората по снимките, за да покажел колко отвлечено е вниманието от реалното общуване. Това ми се видя интересно, макар и глупаво. Вчера обаче чух за едно събитие, което вече отива твърде далеч - някакви хора се събрали, за да се гледат в очите. Понеже им липсвало "общуването".

Е, какво общуване е това, да гледаш някого в очите? За да има комуникация, трябва да се предава и да се приема информация, а в случая най-много да разбереш какъв цвят са очите на другия или дали си е измил лицето сутринта.

Реално, новите технологии, които някакви "различномислещи" хора обвиняват за проблемите на обществото (защото така са прочели във Facebook), спомагат комуникацията стотици пъти повече.
Сутрин, докато се люшкам в метрото, ако не ми се чете или нямам възможност, мога да си извадя телефона и за 30 секунди да осъществя повече общение, отколкото ако имах 30 човека пред себе си - Петър Инджов може да ме агитира да гласувам за кандидат-кмета на Реформаторския блог, да видя, че Йоана Георгиева е впечатлена от някакво спортуващо семейство, а Виктор Христов от умна котка. Разбрах, че Ния Маринова иска новото издание на "Хари Потър" като подарък за рождения си ден на 7 ноември, че Деница Кавалска е била в Music club SOUND WAVE и че бебето на Татяна Добрева от три дни ходи на ясла.  Тихомир Цонев ми показа как се е променил през последните 5 години, а благодарение на Велмир Иванов видях снимка на двама двойници на Маркс и Енгелс, които пият бира.

С какво повече щеше да ме обогати едноминутното взиране в очите на някаква патка?

Коментари