Fear the spin-off

Добро утро!!!

Останаха часове до началото на новата история от света на The Walking Dead - сериалът "Fear the Walking Dead". Честно казано, като голям фен на оригиналния сериал, няма как да не се притеснявам. Още повече, че останах разочарован от избора на заглавие.

Не знам почти нищо за предстоящия сериал, защото избягвам да чета или да гледам каквото и да било за него, което може да развали удоволствието ми, защото, за разлика от The Walking Dead, където горе-долу знам в каква посока се движи историята, заради комиксите, тук  сценарият е оригинален, така че ще бъде изненада дори за мен. За две неща обаче мога да предположа, че ще липсват в новата поредица.
На първо място са зомбитата. Да, такива ще има (около тях се върти сериалът), но сега няма да са толкова гнусни и разлагащи се, тъй като новата история е за началото на епидемията. Все пак се надявам да има по някое друго обезобразено лице.
По-тревожното е, че героите вероятно няма да са толкова морално деградирали, като тези от оригиналната история. Спомнете си колко нормални бяха Рик и групата в първия сезон и във първата половина на втория, преди да разберат, че, както каза Гарет: Или си касапина, или си месото.

От друга страна, тези мои притеснения може да се окажат неоснователни. Възможно е, понеже зомбитата не са толкова интересни за гледане, да се концентрират повече върху хората и да видим най-после това, което чакам от трети сезон на The Walking Dead - епизод без нито едно зомби.
А не е сигурно и това, че героите ще запазят разсъдъка си по-дълго от тези в първия сериал. Действието сега ще се развива в голям град, а там са се образували първите стада, както видяхме в първия епизод на The Walking Dead.
Не знаем и на какво ще ги подложи  Робърт Киркман, който е доста по-суров с героите в комикса, отколкото виждаме в сериала - Рик е без ръка, две от дъщерите на Хършал са обезглавени от психопат, който почти разполовява лицето на Андреа, Джудит е смачкана от мъртвото тяло на майка си,  а главата на Карл е наполовина отнесена от куршум.

Най-вече се чудя, дали след година (или по-малко), ще изпитвам същото трепетно очакване да разбера какво ще се случи на героите от  Fear the Walking Dead, както сега очаквам шестия сезон на The Walking Dead.

Коментари