Не на учтивото "Да"

Добро утро!!!

Днес Радина се дразнеше на нещо, което и мен ме дразни, затова реших да го споделя. Става въпрос за опцията във ФБ събитията "Може би (ще дойда)".

Според нас тази опция трябва да бъде премахната, защото е излишна. Не е нищо повече от учтив начин да кажеш, че няма да дойдеш.  В началото имаше хора, които в съобщенията обявяваха, че са посочили този вариант, за да не обидят създателя на събитието, но вече сякаш се подразбира.

Другата причина да е абсолютно излишно да има опция "Може би", е фактът, че всеки, който иска да дойде, може би ще дойде. Колкото и да си сигурен, че ще присъстваш на някое събитие, няма как да знаеш дали няма да те сгази кола по пътя.

Среща на Други светове
По-правилно е опциите да се заменят с "Искам да дойда" и "Не искам да дойда" или компромисен вариант "По-скоро да", "По скоро не" и "Твърдо не, боклук".

Единственото по-лошо е, когато някой каже, че ще дойде, а го няма. Това веднага го праща в черния списък, който сега стои закачен в Обеля, но след малко повече от седмица ще се мести във физическата Таратория.

Коментари