Евтино християнство - Бог за продан (част 2)

Добро утро!!!

(Това е продължение на публикацията "За една луксозна Библия", ако не сте я чели, най-добре я погледнете, за да разберете тази)

Не си мислете, че тези хора не биха дали толкова пари за Библия при никакви обстоятелства - биха, ако я купуваха за себе си, защото това е начин, да покажеш колко по-праведен си от околните. В християнските среди, Бог се продава в луксозна опаковка, но се подарява в евтина.
И не съм прав, когато обвинявам ВСИЧКИ християни в малоумие, нито когато в разговора за Библията (който продължи около 5 часа и се изписаха около 200 мнения) казах, че няма християни маркетингови специалисти - има и те седят най-отпред, обърнати с лице към стадото, с протегнати напред шепи, които идиотите боговдъхновено пълнят с пари. Така е навсякъде, но аз най-сигурно мога да говоря за сектата на Людмил Ятански, където ми промиваха мозъка 10 години и накрая ме изгониха, защото не се получаваше.

Людмил, колкото и да е смешноват, си е събрал малка армия от глупаци, които му се кланят и с радост дават пари на Бог (които пари попадат в Людмиловия джоб).
Те вероятно имат луксозна Библия
Спомням си веднъж, когато бях млад, със сина на Людмил и останалите младежи от сектата си говорихме за компютри и малкият фюрер ни се присмиваше, че мониторите са ни най-тежката част от компютъра, докато неговият е лек (токава тези монитори бяха редки и супер скъпи). Ами да, работата на никой от нашите родители не беше да проси от името на Бог, нали?
Един ден с изненада научих, че не само Людмил получава заплата от църквата, но и жена му, която се опитваше да пее в църковния хор/хваление. Пеенето в хора беше доброволно и безвъзмездно (очаквайте награда на небето!) и, поне доколкото знам, останалите певци не получаваха пари, затова отидох при Людмил и направо го попитах колко общо пари получават с жена му. Реакцията му беше уникална - както ме беше посрещнал с усмивка, когато му казах, че искам да питам нещо (вероятно очакваше по-лесен за отговаряне въпрос, като например какъв е смисълът на живота), за части от секундата изражението му се смени и лицето му почервеня. Не получих отговор, а заповед да се махна от очите му. Това не беше първият път, в който Людмил ме гонеше, нито последният.

И какво излиза, хората на Исус са склонни да дават пари, за да си купува някакъв самозванец скъпи неща, но няма да дадат 50 лева, за да си купи Мишо една луксозна Библия?
Недовършеният храм на людмилизма
Жоро Стаменов много уместно попита, защо, след като опаковката няма значение, изобщо се правят луксозни библии. Същото питам и аз - защо им е на църквите да имат скъпи сгради, като могат да се събират по паркове или в стари киносалони, както до сега? Не осъзнават ли последователите на Людмил, че толкова години събираха пари, зада може Людмил да си построи едно място, което не е нищо повече от възхвала на собствената му способност да манипулира тъпанари?

Коментари