По-добре без трети март

Добро утро!!!

Напоследък много събития настроиха общественото мнение срещу Русия - предполагаемото незаконно анексиране на Крим, предполагаемата руска намеса в Украйна, предполагаемото политическо убийство на Немцов, но доколкото засяга мен има само едно истинско престъпление на Русия - това, което отбелязваме на трети март.

Какво дава право на Русия да се намесва в политиката на чужда държава, да подкрепя група етнически сепаратисти в Османската империя и да прекроява картата на Европа? Още повече, когато резултатът е даването на държава на един народ, който година след година доказва, че не може да се управлява сам. Народ, който насърчава емиграцията и отдавна вече е загубил най-умните си представители, оставяйки на територията, открадната от турците, само цигани, чалга и Емил Конрад.

Не е ли това народ, който безплатно може само да мрази, а от всичко останалo търси полза? Който успява да превърне дори излизането на филм за най-големия си национален герой в повод за скандали? Който не може да се обедини около никоя идея и на може да разсъждава за себе си, а оставя някой отвън да го ръководи, убеден винаги, че е на страната на победителите, но в крайна сметка все оказващ се от страната на губещите.

Този народ е срам за хората, на които се пише наследник, за историята, която си е присвоил и за територията, която унищожава, затова и намесата на Русия на Балканите е огромно престъпление.

За българите би било много по-добре да няма трети март. Нито България.

Коментари