Може ли да обидиш някого с думата "гей"

Добро утро!!!

Преди няколко дни беше повдигнат въпросът дали думата "гей" може да бъде използвана като обида. Аз помислих и стигнах до забележително откритие!






Ако кажеш на един нормален мъж "Ти си гей", на теория той ще се обиди, защото не е гей. Но ако този мъж знае, че ти искаш да го обидиш, наричайки го гей, той няма да се обиди, защото ще знае, че не го мислиш за гей. А пък ако действително е гей, няма да се засегне, когато го наречеш гей, както и един нормален мъж няма да се засегне, ако някой му каже "Ти си нормален мъж". Можеш да обидиш някого на "гей" само ако не се опитваш да го обидиш с тази дума.

И какво излиза - думата "гей" е най-позитивната обида, защото, макар да може да бъде използвана като обида, всъщност никой не може да се обиди от нея. Така обиждащият има удовлетворението, че е обидил някого, а "обиденият" не е обиден. Това не може да се каже за никоя от другите обидни думи като "лайно", пача", "курва", "боклук", "Мистрес", "свиня", "мръсница", и всички останали епитети, с които Сибин нарича бившето си гадже.

Коментари