Телевизия насърчава расизма!

Добро утро!!!

Дори циганите не могат да издържат на
провокативното поведение на злия кон
Снощи по една от големите български телевизии гледах репортаж за група роми, които налагат с пръчки и ритници излежаващ се кон расист и по всяка вероятност хомофоб. В началото не осъзнах, но после с ужас открих, че създателите на предаването не само не одобряват, а дори в известен смисъл осъждат поведението на ромите.
Ами, чакайте малко - а какво ще кажете за поведението на коня? Кой му е дал право да си ляга или да се изморява? Какво като е кон, не е ли също така и българин? Щом е българин трябва да се подчинява във всичко на циганските си господари. Още малко и ще изкарат циганите едва ли не нищо повече от хората. Това е расизъм!
Още нещо ме възмути в поведението на коня - гадното животно нагло беше изпъчило ребрата си, за да си кажат хората: О, горкото конче, сигурно не е яло от дни!
Аз съм виждал как изглеждат "затревените" (и незастроени) площи в циганските квартали - чисто и просто сметища, потънали в боклук. Е, как да яде мързеливият кон, като не си е помръднал копитата да събере и да извози боклука на циганите?
Такива пропагандни материали само насърчават омразата към циганите, които с нищо не са заслужили каквото и да е негативно отношение.

Коментари