Честит ден на София! (пловдивчани да четат само заглавието)

Добро утро!!!

Честит празник на всички които живеят, обитават или просто харесват София!
Нашият град може да е мръсен и миризлив, но е единственият истински град в България, а жителите на останалите просто все още не са дошли насам или не са избягали в чужбина.

Използвам този ден, за да споделя (не че не съм го споделял с всеки, с когото съм разговарял, но нека и лелката, която попадна тук, докато търсеше рецепта за таратор, също да разбере) най-голямото си възмущение от последните десетина дни - номинацията на Пловдив за европейска столица на културата.

Пловдивчаните сигурно ще се разсърдят, понеже те не пропускат да възхвалят града си (когато дойдат да учат или да работят в София), но не виждам с какво Пловдив заслужава признанието повече от София.
Само защото насред Пловдив са изкопали някакъв кенеф? Че то и в София по центъра където и да копнат излизат останки от древни цивилизации, а и тоалетни си имаме колкото искаш!
Факт е, че в София са почти всичките ни най-големи музеи, най-големите театри, националната библиотека, най-добрите университети. Пък и защо културата трябва да е нещо, което се харесва на всички? Ето, и чалгата е част от културата ни, а в София е и чалга столицата на света - Студентски град (макар че ако някой ме поправи и каже, че там живеят повече пловдивчани, отколкото софиянци, ще се съглася).

Но ако приемем, че културата ни за нищо не става, по-добре наистина да си я оставим в кенефа в центъра на Пловдив...

Коментари