Какъв ти футбол, какъв ти тенис - само куидич!

Добро утро!!!

Последните дни много от фейсбучковците ми изпадаха в дива радост заради сравнителния успех на Григор Димитров. Това е разбираемо, като се има предвид, че най-голямата гордост на българите е четвъртото място на световния ни отбор по футбол преди 20 години.
Според мен, най-великият спортен успех на България е... литературен.

Колкото и хора да са чували за Стоичков или Гришо (не толкова заради тениса му, колкото заради любовния живот), не е за пренебрегване фактът, че "Хари Потър" има милиони фенове по целия свят и няма изгледи скоро да спре да се чете. Така че, дори да не е най-големият български "спортист", Виктор Крум със сигурност е един от най-известните.

Вече два пъти Крум и националният ни отбор достигна до финал на световното по куидич и двата пъти отборът загуби. Сега пак са там и този път шансът да спечелим е много голям (Бразилия се представят доста слабо и печелят винаги почти на късмет), въпреки напредналата възраст на Виктор Крум.

Финалът на Световното първенство по куидич ще се състои утре, в 20 часа българско време, и ще можем да го следим на живо в сайта Pottermore Insider, където Джини Потър ще публикува коментарите си.

Това, което Дж. К. Роулинг прави за феновете си е наистина страхотно. Тя не се полакоми да напише още книги за Хари Потър, но и не остави феновете си съвсем без нищо. Дано да успея да се прибера навреме, за да видя какво ще се случи. Време е да спечелим!

Може да отбележите, че ще присъствате във facebook

Коментари