За един циганин и една змия

Добро утро!!!

Днес ще споделя още една интересна история.

Преди два дни една отровна змия ухапала някакъв циганин от Берковица и той веднага бил откаран в Монтана, където му поставили инжекция с противоотрова. Циганинът бил пуснат да си върви, но лекарите го предупредили да не употребява алкохол известно време.
Все пак, за да отпразнува разминаването си на косъм със смъртта, ухапаният още същата вечер събрал приятелите си и стабилно се натряскал. в разгара на празненството от разните му дупки започнала да тече кръв, така че другарите му по чашка отново трябвало да извикат линейка.
Циганънът пак бил закаран в болницата в Монтана, където започнал да беснее, да удря лекарите и да троши каквото му падне. Наложило се да повикат полиция, но пациентът не бил арестуван, защото състоянието му било тежко. В момента е в болницата и се лекува.

Две неща ме тормозят в тази история:
1. Ще поиска ли някой от циганина да заплати нещо за лечението си или за щетите, които е нанесъл? Ще има ли изобщо някакви последици от безумното му поведение?
Според мен по-скоро не. Вероятно, като повечето представители на този етнос, ухапаният не е завършил и трети клас, но знае златното правило на ромизма - ако си достатъчно нагъл, ще получиш каквото искаш, а ако си достатъчно тъмен, някой друг ще го плати.
2. Какво се е случило със горката змия? Все пак, да ухапеш циганин не е шега работа. Лично аз не познавам никого, който да го е правил и след това да е оживял.

Коментари