Справедливо наказание

Добро утро!!!

Наскоро попаднах на една интересна история. Гадателката Дешка Йорданова, известна като маг Деси, е била осъдена на 5 години затвор, защото е измамила учителка от Бургас и ѝ е взела 48 000 лева.
Справедливо наказание. Имам предвид за учителката.

Само четенето на хороскопи е достатъчно малоумно, а какво остава за ходенето по врачки. А въпросната учителка, чието има не е известно, но в някои от статиите се казва, че преподава в елитно училище в Бургас, не е била "ограбена" наведнъж, както правят телефонните измамници, а в продължение на известно време е давала големи суми на гадателката, за да разваля тя черни магии, да прогонва тъмни енергии и да предпазва семейството на доверчивата жена от смърт.

Двете жени се срещнали във фризьорски салон и врачката установила, че е направена бяла магия и предложила да я развали. По-късно открила още едно проклятие, този път за смърт, и за развалянето му таксувала учителката 600 лева. Те обаче не били достатъчни и измамената доплатила още 2600. Така прокобите изниквали една след друга и обиколили цялото семейство на бургазлийката. В крайна сметка сумата набъбнала на 48 000 лева, събирана със заеми и кредити.

Нямам представа на какво основание е била осъдена врачката, все пак да се възползваш максимално от глупостта на другите е първият закон на бизнеса (имам гадже финансистка, разбирам ги тия неща), но по мое мнение ощетената напълно е заслужила да си даде парите заради глупостта си. Пък и нали никой от семейството ѝ не е умрял? Значи в края на краищата клиентката е получила това, за което е платила!

Коментари