The Walking Dead, Vol. 21: All Out War Part 2

Добро утро!!!

Завърши най-дългата и най-изпълнена с напрежение част от историята за Рик Граймс и неговата група оцелели - войната с Ниган и неговите Спасители. Финалът беше далеч от това, което очаквах, но все пак съм доволен.

Корицата на част 21
Част 21 -  "All Out War 2" разказва за последния етап от битката на общностите Александрия, Хилтоп и Кралството срещу Спасителите. Александрия претърпя тежки поражения след последната атака на Нигън, затова Рик решава да отведе групата си в Хилтоп, където малко по-късно пристигат и хората от Кралството. Рик смята, че е възможно да се организират така, че да победят Ниган, когато нападне, но за пореден път той ги изненадва и атакува много по-рано от очакваното с нов вид оръжие - всичките им хладни оръжия са замърсени с части от зомбита, така че дори малка рана става смъртоносна.
Рик е ранен, но за щастие от Дуейт, който използва чиста стрела.
Ниган
В крайна сметка лидерите на двете групи се срещат за трети път очи в очи и Рик описва своето виждане за новия свят, където хората ще си сътрудничат и единствен враг ще са зомбитата. Ниган, най-вероятно в типичния си подигравателен и ироничен стил, казва, че Рик е прав. Тогава Рик, без да чака противникът му да каже нещо друго, го ранява тежко и казва, че лекарите в Хилтоп могат да го спасят, ако действат веднага. Има малка битка, но в крайна сметка Дуейт се обавява за лидер на Спасителите и групата си отива.
Карл иска да убие Ниган
Рик, въпреки желанието на всички в неговата група да убият Ниган, решава да го остави жив. Историята завършва с неговите думи: "Сега ще строим наново. Ще поправим всичко, което ти опита да разрушиш. Ще те оставя жив и ще те накарам да гледаш какви ще станем, за да разбереш колко много грешеше и как само ни теглеше назад. Ще гниеш в затвора, докато не умреш старец, Ниган. Преебан си."

Корицата на следващия брой
Това е доста добър финал - групата на Рик вече е достатъчно голяма, достатъчно добре въоръжена и с достатъчно много съюзници, че да може да поддържа мира в този район и де защитава четирите общности от атаки на други групи. Според мен с тази история е малко или много приключено и ми се струва, че следващите комикси ще са за други герои.
Но със сигурност Рик ще се появи отново в даден момент - той поръча на ковача в Хилтоп да му направи нещо за липсващата ръка, но така и не видяхме готовия продукт.

Сега вече комиксите започват да излизат по един месечно. Много ме бяха разглезили сега - по два на месец, но ще свикна.

Коментари