Игра на тронове накратко - сезон 4, епизод 2

Добро утро!!!

Няма нужда да казвам, че цялата публикация е един голям спойлер!
Кандидат-крал Станис май ще си легне гладен
Резнипишко и една яка мадама хранят кучетата си с момиче, после той се бръсне и отива към Вала, накъдето много хора в този сериал тръгват, но рядко стигат. Бран получава поредното безсмислено видение. Мелисандра и Станис си пекат месце на плажа, но го прегарят, затова ядат старо. От целия епизод, само тези неща не се случват в столицата.
А и там събитията не са много - само сватби и погребения.

Джейми минава в отбора на леваците
Джейми открива, че не носи на пиене (или по-скоро не носи пиене, защото не може да държи чашата), затова отива да размахва меч там, където Брон се хвали, че е размахвал своя... :) (имам предвид пениса му).
Тирион най-после гони гадната си курва и решава да обърне внимание на жена си, но тя пак не му пуска.
Бриан е разкрита от кралицата, че обича брат й (може и да се получи между тях, защото в предишния епизод той я помили за своя роднина, а това, както знаем, е единственото, което търси в една жена).
Джофри решава, че Тирион е кактус
В същото време Джейми е сърдит на сър Педелорънс, че ще се ожени за майката на мъжа на бившата жена на брата на бившия мъж на любовницата му.
Джофри решава, че ако полее чичо си като растение, той ще порасне по-висок, но не се получава, затова кралят отделя малко време за мъдрост и доказва, че мечът е по-силен от книгата. След това се жени и умира.
Горката Марджъри, ще си умре девствена.

И за един час толкова.

Коментари