За Daily Potter - Пловдив

Добро утро!!!

Daily Potter - Пловдив
Както споменах преди няколко дни, ходих до Пловдив, за да видя какво правят феновете там. От всички ХП  клубове извън София, само в Пловдив продължават да се събират.

За съжаление, не можах да видя по-старите членове на клуба - нито Фелина, която първа започна да събира магьосниците в Пловдив, нито Росен, който е създателят на клуба там. Но от една страна това е хубаво, защото с изключение на Ели, Васил и Моника, всички други бяха нови лица за мен.Клубът в Пловдив (както и в София) се събира в книжарница "Хеликон" и когато с Ели и Васил (които дойдоха да ме посрещнат на гарата почти 3 часа преди срещата) пристигнахме, повечето от хората вече бяха дошли и столовете бяха подредени за срещата. Ели казва, че по принцип не е така, но аз пиша само за това, което видях.

Четем главата "Коледният бал"
Една от разликите между клуба в София и този в Пловдив е, че ние четем откъси от главите, които са ни по Препрочитателския план, а те си избират една от тях и я прочитат цялата. Никой не се отегчи и нямаше много загубени редове. А при тях е по-шумно, отколкото при нас, защото звучащото в книжарницата радио "Хеликон" не може да се спре, а в София ни го спират. Това е комплимент за дисциплината в Пловдив, а и за "Хеликон - Витоша", който е най-добрата книжарница в България. :)

След четенето срещата продължи по традиционния начин.
Обсъдихме набързо темите, които Ели беше приготвила, след което тя даде думата за още въпроси и имаше такива, така че си подискутирахме добре.
Като едни малки Хърмаянита
Много ми хареса играта, която Ели беше измислила. Имаше приготвени 60 въпроса (по 4 глави, така че е доста добре), като въпросите бяха различни по вид и даваха различен брой точки според сложността им. Но освен знания, участниците трябваше да разчитат и на късмет - зарче определяше във всеки кръг кой има право да получи въпрос и кой не.

Накрая, преди да обяви края на срещата, Ели поиска да чуе отзиви и препоръки, като първо се обърна към новите (в случая беше само един човек). Интересна практика и със сигурност много полезна.

После се поразходихме, хапнахме и аз си тръгнах. Изпратиха ме, този път Ели и Латка, и дори, което беше най-хубавото от този ден, тичаха малко заедно с влака. Нещо, което правехме доста често преди, когато посещенията между София и Пловдив бяха по-редовни.
Направо таратор!

Задължително трябва да похваля Ели за желязната дисциплина, която е въвела в клуба и за чудесния начин, по който го ръководи. Средната възраст в клуба е по-висока, отколкото в София, така че на който са му малки нашите дейлипотърци, да ходи в Пловдив.

Следващата среща там ще е втората неделя на май.

Коментари