ШОК - Драганов без брада!!!

Добро утро!!!

Вчера проверявах с какви нови хора се е сприятелила Радина в Goodreads и открих, че е станала приятелка с Александър Драганов. Но много по-голяма изненада ме очакваше, когато отворих профила му - очевидно шефът на клуба за фентъзи книги и здрач "Конан" си е обръснал брадата!!!
Мисля че Толкин беше казал, че докато Александър Драганов има брада, фентъзито няма да умре като жанр, но ето, че немислимото се случи. Понеже Драганов преустанови всичките си контакти с мен още преди почти много време, нямам информация за причините, довели до тази рязка и неочаквана промяна.

Александър Драганов имаше прекрасна брада, гъста и черна, в която човек можеше да завре и двете си ръце или направо цял да се мушне вътре и да си чете.
Според чуждестранните вестници, брадата на Александър Драганов е толкова значима за световната фентъзи общност, че Рик Риърдън има портрет на брадата в кабинета си, Кристофър Паолини се завива с одеало от Драганови косми, а леля Стефка си е оформила космите по здрачището във формата на същата тази брада.
Както обаче беше отбелязано в многото публикации по темата, обезкосменото лице на Александър Драганов може и да променя много неща, но едно нещо никой не може да му отрече - той е единственият здрачанка, способен да си пусне брада.

От едни Господ взема, за да даде на други. Колкото по-гладко става лицето на Драганов, толкова по-космата става главата на моя най-добър приятел, който не иска да говори с мен - Донетиан Пенчев, по-известен като човека, който сам си звъни, за да се попита добре ли е, но не си вдига от притеснение и най-известен като Доки. Моят втори-след-Радина е значимо побрадял и си е пуснал дълга коса. Малкото агънце, което Ваня веднъж наби с колан, сега е станал млад и красив лъв.
Доки е доказателство, че най-важно е това, което е върху главата, а не това, което е в нея. Напомням ви, че до преди няколко месеца Доки планираше самоубийството си и дори написа предсмъртно писмо, което никой не прочете, освен мен, Ваня, Радина и някакви други хора.
Сега е станал самоуверен и общителен, а ако се вярва на разказите му, сексуалният му живот се е подобрил значително. Не остана студентка в СУ, която да не е паднала под докитото.
Браво, Доки!!!

Коментари