The Walking Dead 4 - по-мрачен и по-гледан от всякога


Добро утро!!!

Започна новият сезон от култовия драма-хорър сериал "The Walking Dead".
Първият епизод "30 дни без инцидент" прикова пред екраните вниманието на повече от 16 милиона зрители в САЩ, което значително надвишава предишния рекорд за най-гледан епизод от драматичен сериал - последният епизод на миналия сезон, който е бил гледан от  над 12 милиона зрители. Той пък от своя страна изпревари предишния рекорд, отново принадлежащ на мъртвите - сезон 3, епизод 1, гледан от около 11 милиона зрители. Това ми напомня за времето, когато излизаше "Хари Потър" и Дж. К. Роулинг си беше единствената конкуренция.

Новият епизод перфектно балансира между ужасите, драмата и действието, така че няма опасност да се повтори неуспехът на сезон 2, който, макар да беше перфектен от към развитие на героите, не се понрави на голяма част от феновете.
Освен това се очертава сезон 4 да е доста по-мрачен от предишните три, което е логично, като се има предвид, че от началото на епидемията вече са минали отколо 2 години и оцелелите (по какъвто и да било начин) са станали крайно свирепи и готови на всичко.
А и на лице е нова заплаха, която със сигурност ще създаде много проблеми на героите.

От епизода не става ясно колко време е минало откакто Губернатора откачи и Удбъри и групата на Рик се обединиха, но със сигурност са били поне няколко месеца. Оцелелите удобно са се настанили в затвора, организирани на групи за лов, събиране на провизии и убиване на бродещи при оградите, а цялата група се ръководи от съвет на ветераните от предишните сезони.
Точно както планираха в началото на предишния сезон, големият двор на затвора е превърнат в обработваема земя, а от накъде са си намерили и животни, които да гледат.
В общи линии се опитват да живеят колкото се може по-нормално, като се има предвид все по-големите орди от мъртъвци, които се опитват да ги хванат.

В епизода се появяват нови герои, тъй като през месеците след атаката на Губернатора групата се е увеличила доста. Има и няколко жертви на този първи епизод, но никой от тях не е от ветераните. Това обаче не пречи да са въздействащи и неочаквани.

Вероятно женската част от феновете най-много ще се зарадват на Дарил - истинската звезда в сериала.
Някогашният недодялан груб селяндур сега се е превърнал не просто във важна част от групата, ами и в нещо като звезда на лагера, герой за оцелелите и секс символ за женската част от обитателите на затвора.
В този сезон виждаме един доста по-стабилен образ, след като в първите три постоянно се колебаеше - ту иска да помага на всеки, ту иска да си живее сам; хем иска да бъде с брат си, хем иска да остане в групата на Рик. Сега вече не е така - Дарил Диксън намери семейството си и сега е готов да ги защитава и да се грижи за тях.

Ами това е, започна се. The Walking Dead отново тръгна по телевизията (включително и в България - днес може да го гледате от 23:05 по FOX).
Робърт Киркман, създателят на комиксите, сподели, че според него сезон 4 ще е най-добрият от всички до сега, което не вещае нищо добро за героите на сериала.

Коментари