Защо циганите са по-добри родители

Добро утро!!!


Искам да се противопоставя на една широкоразпространена заблуда за нашите братя роми, които дълбоко уважавам и дори обичам. Някои хора смятат, че понеже циганите не се грижат за децата си, не ги обличат, не ги хранят и ги използват за просене, значи не ги ценят достатъчно. Това не е вярно!

Тези дни с Радина ни се наложи да проведем един разговор за бебета и гледане на деца. Тя каза, а и  аз се съгласих с нея, че не бихме могли, поне в следващите няколко години, да имаме деца, защото едва успяваме да се издържаме себе си и няма къде да живеем.
В същото време в Пловдив една циганка на 50 години роди, не въпреки че, а именно защото няма работа, не може да се издържа и няма къде да живее. А така ще взема майчински.

Защото, разбирате ли, докато ние виждаме дечицата като разходи, те го виждат като приходи.

А сега кажете, кой си цени децата повече?

Коментари

 1. И после, благодарение на тях, приходи от тираджийските пишки.

  ОтговорИзтриване
 2. Какъв стряскащо тъп и зле аргументиран текст. Ами че нали точно там е проблемът - децата НЕ СА приход от 50-тина лв. на месец и малко мизерни майчински. Те са огромна инвестиция в пари, време, нерви, грижи, какви ли не промени в бита в името на децата.
  Съжалявам, но всичко, което мислех, докато четях "статията" беше: "Божичко, какъв тотален идиот."

  ОтговорИзтриване
 3. ПП. И единственото, за което съжалявам в коментара си, е пропуснатата запетая.

  ОтговорИзтриване
 4. Аз единственото, което си мисля докато чета по-горния коментар е "Божичко, наистина ли е толкова тъпа и не схваща иронията"

  ОтговорИзтриване
 5. И малко отгоре. Опитвам се.

  ОтговорИзтриване
 6. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 7. Аз пък по някаква причина, взех че разбрах сарказма. :D И ако това прави и мен тотален идиот, аз ценя това си качество. Дори без да взимам майчински :))

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Пишете смело, почти не трия негативните коментари :)