Стефани Майър отказва здрача

Добро утро!!!

Трагична новина за всички разгонени фенки и нежни фенове на безмерната (и  несъразмерна) Стефани Майър. "Майката" на всички здрачанки обръща гръб на здрача - уникалната сага за едно момиче, което обича две момчета, но накрая (каква изненада!) избира по-богатия и по-блещукащ от тях.

В интервю за Варайъти леля Стефка заявява,че вече е преодоляла здрача (I am so over it) и всеки ден се отдалечава все повече от историята. Това показва, че прочутата писателка е достигнала умственото развитие на голяма част от бившите си фенки, които са навършили 14 години.
Хубаво е, че след като разказа една и съща история четири пъти и половина, а след това още три пъти, но заменяйки вампирите с извънземни, леля Стефка се е усетила, че става малко досадна.

Все пак тя не изключва и  възможността да се завърне за кратко към историята: "Най-вероятно ще пусна три абзаца в блога си, за да кажа кои от героите умират."
От опит знам (понеже съм чел здрача), че в тази си публикация, колкото и кратка да е, Стефка ще каже едно и също поне 5 пъти. Все пак цялото и творчество се състои от повтаряне на едни и същи изрази и едни и същи недомислени разговори.
Пък и с какво толкова можеш да запълниш три абзаца, разкриващи кои от безсмъртните ти герои са умрели?

Авторката допълва за писането на здрачове: "За мен това това не е щастливо място."
Тези от вас, които никога не са чели здрача, могат да добият много ясно впечатление за книгите - осъзнавате ли колко трябва да е тъпа една история, че да отблъсне дори собствената си авторка?

Накрая Стефани Майър казва: "Интересно ми е да прекарам време в други светове, например Средната земя."
Треперете фенове на Толкин! Представяте ли си, след като леля Стефка успя да превърне страховитите господари на нощта, вампирите, които населяват най-тъмните фантазии на човечеството от векове, в блещукащи инфантилни феи, какво ще направи с дребните босоноги хобити?


Коментари

  1. За човек, който не е чел Здрач се изказваш прекалено обидчиво...

    ОтговорИзтриване
  2. Чел съм го и съм го обсъждал с много хора, които са го чели. Освен това в навечерието на всяка нова година го чета. Поне отчасти... ;) :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Пишете смело, почти не трия негативните коментари :)