Преиздадоха "Играта на Джералд" от Стивън Кинг

“Хората почти винаги за защитени от призраци, таласъми и оживели мъртъвци през деня, а обикновено са защитени от тях и през нощта, стига да са с някого. Но когато човек е сам в тъмното, нищо не се знае. Самотните мъже и жени в тъмното са като отворени врати и ако викнат или закрещят за помощ, кой знае какви ужасяващи неща могат да се отзоват? Кой знае какво може да са видели някой мъже и жени в самотните си смъртни часове? Толкова ли е трудно да се повярва, че някой от тях са умрели от страх, независимо какво казват смъртните им актове.”

Добро утро!!!
Бард продължават мисията си да скъсяват списъка с трудните за намиране книги на Стивън Кинг. От скоро по книжарниците  може да намерите новото издание на романа "Играта на Джералд".
Това е една от най-великите книги на Стивън Кинг - абсолютно доказателство за невероятния му талант. Кой друг може да напише роман от 300 страници, разказващ за вързана за леглото жена, която си припомня една единствена случка от детството си? И да го направи така, че читателите да изтръпват от ужас и вълнение и да прелистват страниците без да могат да спрат?

"Играта на Джералд" е от най-типичните за Кинг книги. В нея е застъпена любимата му тема - безумното зло и желание за разрушение, което е вкоренено във всеки един от нас и в самата природа като цяло. Има и препратка към "Тъмната Кула" (или поне аз го тълкувам така) в преплитането на романа с "Долорес".

Това е една от най-страховитите книги на Стивън Кинг (във всяко отношение) и е препоръчвам на всеки, който желае мозъкът му да бъде разбъркан от грубите, но умели пръсти на Словострелеца.

До сега романът имаше само едно издание (Хемус, 1993). Без него в списъка на публикуваните само веднъж остават 16 романа: "Бягащият човек", "Кристин", "Гняв", "Долорес", "Роуз Мадър", "Град Отчаяние", "Отмъстителите", "Момичето, което обичаше Том Гордън" и всички след "Буик 8" (включително) - "Колорадеца", "Клетка", "Романът на Лизи", "Огън", Дума Ки", "Под купола" и "22/11/1963"

Коментари