Глас народен, звучиш като пръдня

Добро утро!!!
Минаха тези странни избори и драмите тепърва предстоят, аз обаче искам да обърна внимание на една партия, която не успя да влезе в парламента, но хвана 1% от гласовете -   партията "Глас народен" на скакауеца Светослав Витков, изпълнител на песни с изключителна дълбочина на посланията ("Моцарт кара колело"; "Жените са педераси"; "Да ви ебем майките" и т.н.) . И докато на президентските избори участието му беше малко или много на шега, сега нещата са доста по-сериозни.

Резултатът за партията от тези избори - минаването на бариерата от 1% - означава, че "Глас народен" ще получава годишна субсидия в размер на 567 000 лева. Това са пари, чието изразходване никой няма да контролира. Доста добро постижение, като се има предвид, че това е резултат от нискобюджетна кампания, провеждана изцяло в интернет.

На един етап от предизборната кампания обмислях дали да не гласувам за "Глас народен", като един вид протестен вот, но това, което ме отблъсна, беше тонът на предизборните обещания. Вместо да се придържат към чисто комедийната линия, гласонародниците се вземаха много на сериозно и обещаваха реформи във всичко, повишаване на доходите, изгонване на монополите - с други думи бяха изкопирали предизборните обещания на партиите, които се заричаха да "изринат" от парламента.
Какъв е смисълът да протестираш срещу нещо като избираш съвсем същото?

И ето каква е тъжната истина - "Глас народен", вместо да пародира ненормалностите, случващи се в парламента, стана едно огледало за най-грозните черти от обществото ни. В момента ние плащаме на една партия на простащината, която няма да свърши нищо. И това става по волята на по-малко от 50 000 души, които са пуснали гласа си за тях и по неволята на тези, които решиха да не гласуват.

Обзалагам се, че няма да го чуем този глас до следващите избори...

Коментари

 1. Здравей, Мишо
  редовно следя таратора и винаги ми е много кеф и, понеже не съм коментирал до днес, та сега ти казвам - евала, момче - готин си и все така напред ;)

  по повод тази статия обаче не се въздържах, не че не си прав, напротив, но ще пусна едно нещо, което казах на 10-ти, пък ... гледна точка за тези 567 000 лв ... ;))

  " ... След дълъг размисъл аз реших, че ще гласувам в неделя за ПП "Глас народен" на Светльо Витков от Хиподил и за хората около него.
  Знам, че няма много шансове ...
  Знам, че едва ли и дори да преминат 4% ще имат някаква възможност за нещо в парламента ...
  Знам, че изглежда шантаво за много хора точно Светльо да изглежда като политик ...
  Знам, че нищо доказано, като политици или като минало /независимо комунистическо или каквото там/ имат хората около него ...
  Знам и за разните уж връзки с ДС ...
  Знам и много други негативи ...
  Но
  Знам и много позитиви ...
  Най-малкото - познавам го лично - от едно време - от времената на прохождането на Хиподил ... и определено го уважавам за много неща, както и не го уважавам за други ;)

  Знам обаче, че гласувах за него на президентските избори по причини по-различни от сегашните ...
  Не че нещо много е различно - все още ги има и онези причини от преди година и нещо, но има и една допълнителна:
  Силно се надявам, че ще мине поне 1% бариерата и ще вземе субсидии - после дори да ги открадне, профука или каквото и да е различно от дейност за българското благо и в частност моето, то поне да имам чувството, че парите от мен, семейството ми и тези, които са гласували за него, не са отишли в някой от тези, които ненавиждам и които ще ги използват срещу мен ...
  та - това исках да кажа - НЕ искам да НЕ гласувам - напротив - искам - НЯМА за кого, според мен, такъв на когото да вярвам - и затова ще е
  http://glasnaroden.bg/bg/ ..."

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Пишете смело, почти не трия негативните коментари :)