ЧРД, Coca-Cola!!!

Добро утро!!!
Както знаете, аз съм изключително банална личност - нямам тайни от никого.
Всички знаят какво ям, какво пия, какво чета. Никой няма да се изненада ако изброя нещата, които обичам или мразя. Най-често с мен хората свързват Дж. К. Роулинг и "Хари Потър", но на второ място без съмнение е Coca-Cola.
Днес колата има рожден ден!

На днешната дата американецът Джон Пембъртън за пръв път създава напитката, която по-късно нарича Coca-Cola. Две години след това Пембъртън умира, но преди това продава патента за напитката на бизнесмена Елза Кадлър, който се влюбва в колата от първата глътка. Именно Кадлър разгръща пълния потенциал на марката.
Около Coca-Cola и най-вече около историята на създаването ѝ има толкова много легенди, че ще се покажете като пълни глупаци, ако приемете която и да е от тях за чиста истина. Съвсем нормално е около нещо толкова голямо да се раждат легенди - тайни, заговори, използване на наркотици при производството, разяждане на метали, причиняване на рак и какво ли още не.
А Coca-Cola определено е нещо огромно. Ето 5 факта, които ще ви помогнат по-ясно да си представите мащабите на компанията:

5. Освен Coca-Cola, компанията произвежда много други напитки. Всъщност, почти половината от всички най-разпространени безалкохолни са на Coca-Cola. Ако решите да опитате всички продукти, които произвеждат по света, и пиете по един всеки ден, ще ви трябват 9 години, за да пробвате всички!
4. А ако вземем само количеството кола, произведено от компанията и го разпределим в бутилки от 0.25, които подредим една върху друга, те ще стигнат до Луната и обратно 2000 пъти.
3. Coca-Cola харчи повече пари за реклама отколкото компаниите Microsoft и Apple взети заедно.
2. Марката "Coca-Cola" струва повече, отколкото Budweiser, Pepsi, Starbucks и Red Bull ввзети заедно!
1. Coca-Cola е навсякъде!
Над 90% от населението на Земята моментално биха разпознали логото на компанията, а "Кока-Кола" е най-разпространената дума след "Окей".

Аз не мога да отрека, че съм малко пристрастен към колата. През лятото на 2010 година започнах да си събирам капачките от всички двулитрови бутилки кола, които пия вкъщи и вече имам над 1000 (и Радина само се чуди къде да ми ги завре), което ще рече, че за последните 3 години съм изпил към 2 тона кола.
Е как да не се гордея?

Ето и нещо (не много сполучливо), което написах преди много години, но все още е актуално:
"Coca-Cola - Битие"

Хайде, да се черпите днес от мое име с по една кола.

Коментари

  1. сега отивам да си купя една от магазина. ако имат само пепси, ще ги пребия като кучета, крещейки твоето име :-D

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Пишете смело, почти не трия негативните коментари :)