5-те филма от 2012, които ми харесаха най-малко

През изминалата 2012 година гледах общо 27 нови филма. Имайте предвид обаче, че повечето филми, които излязоха в края на годината, все още не съм ги гледал. Нямам възможност всяка седмица да ходя на кино, а пък не свалям филм от интернет, преди да спрат да го прожектират.
Така че в списъка не влизат филми като "Клетниците", "Арго", "Животът на Пи" и "Хичкок". Не влиза също и последният здрач, макар че не се съмнявам, че щеше да оглави класацията ми за най-тъпи филми, но не можах да се насиля да го гледам. Не догледах и Призрачен ездач 2, така че и него няма да видите в класацията.

Най-лошите 5 филма (като номер 1 е най-зле):
5. Снежанка и ловецът
Филмът си имаше някои качества, но го включвам в тази негативна класация най-вече заради вечно отворената уста на Здрачка, която беше крайно неподходящо избрана за ролята на Снежанка. Не съм сигурен дали само заради участието и в здрача, но тази актриса ми е крайно противна и само споменаването на името ѝ е достатъчно да ме накара да намразя някой филм.
Създателите на тази екранизация се бяха опитали дапревърнат приказката в епичен фентъзи филм, но без особен успех.
4. Спайдърмен
Харесвам първите три филма, особено втория, и макар да имат някои недостатъци, тази нова версия успя да ги направи да изглеждат незначителни.
Филмът е скучен, предвидим и с ужасен хумор, а новият спайдърмен е един от най-бездарните актьори, които съм виждал изобщо. Опитът му да изглежда неуверен и притеснителен го накараха само да изглежда умствено недоразвит и до края на филма се надявах някой да го убие, за да го отърве от мъките.
Освен това са съсипали един от любимите ми герои - доктор Конърс. А когато Доки ми каза, че са се опитали да вкарат реализъм във филма, щях да падна.
3. Тройка дебили
Комедия за дебили може да бъде доста сполучлива, като например "От глупав по-глупав", но в този случай не се е получило изобщо.
Гледах филма, понеже знам, че е създаден по класическо телевизионно шоу, но с нищо не успя да ме впечатли или въобще да оправдае времето, което изгубих, за да го гледам.
И въобще не беше забавен.
2. Червени опашки
Един неприкрито расистки филм.
Историята е следната - по време на втората световна война, на великите и безпогрешни черни пилоти са възложени най-незначителните задачи. Но всичко се променя, когато те проявяват смелост, за разлика от страхливите бели, и защитават група бомбардировачи. След това тяхната задача вече е да защитават тези самолети до края на войната, понеже, разбираш ли, черните не се страхуват (за разлика от белите), и не търсят лична слава (за разлика от белите).
1/4 от филма показва бели хора, които обясняват колко смотани са черните, преди да участват заедно в битка; 2/4 показва бели, които обясняват колко велики са черните, след като са участвали заедно в битка и останалата 1/4 показва черни, които си говорят някакви глупости и крякат ли, крякат.
Най-лошото е, че всички главни герои са негри и до края на филма не можах да ги различавам един от друг.
1. Игрите на глада
И най-голямата глупост на 2012 година.
След като прочетох ужасната книга си помислих, че все пак филмът може и да бъде направен добре, но за моя изненада създателите бяха успели да свалят и без това ниското ниво.
Скучна, предвидима и абсолютно банална история, чието социално послание може да се разбере дори само от заглавието - глад, бедност и т.н.
Достатъчно е само да кажа, че това е гладиаторски филм, в който има само две капки кръв.
Ефектите, както и всичко останало, са слаби, зле направени и нереалистични.
Без съмнение това е най-слабият филм, който гледах миналата година.

Бонус: 
Най-добрите 5 филма (като номер 1 е най-добрият):
5. Отмъстителите
4. Хроники
3. Цветя на войната
2. Черният рицар: Възраждане
1. Облакът Атлас

Коментари