За финала на полусезона на Walking Dead (спойлери)

Завърши първата половина от третия сезон на страхотния сериал "The Walking Dead". Имах доста големи очаквания, заради силното начало на сезона, и не останах разочарован - епизод 8 "Made to Suffer" си заслужаваше очакването. Сега ще изброя петте причини да ми хареса толкова много:
5. Нови герои
Епизодът започва с група нови герои, които влизат в затвора и с помощта на Карл успяват да се измъкнат от преследващите ги зомбита. Това ми хареса, защото новата група е кръв за проливане, а отчаяно се нуждаехме от такава. Винаги е въздействащо, когато в един сериал умре главен герой, но в този вече стана прекалено: Дейл, Шейн, Лори, а и да не забравяме София, която не беше толкова главен герой, но смъртта ѝ безспорно беше шокираща.
Скоро ще се пролее много кръв, зашото Губернатора със сигурност ще тръгне срещу затвора.
4. Битката в Уудсбъри
От толкова време гледаме сериала, а Радина все още не може да спре да се шокира от глупостта на хората - при условие, че са останали толкова малко, как може да продължават да се избиват.
Битката беше вълнуваща, макар и да не видяхме много заради дима. Смъртта на негъра беше предвидима, но по-добре той, отколкото Маги, Глен или, недай си боже!, Дарл.
3. Срещата на Андреа и Мишон
Осем месеца двете жени првкараха заедно, грижейки се една за друга, а сега се изправиха една срещу друга - Андреа насочила оръжие към своята спасителка, а Мишон опряла меча си до врата на любимия на Андреа.
Изходът от тази ситуация беше единственият възможен вариант, така че никой от тримата да не умре. Или по-скоро никой от двамата - Мишон и Губернатора, понеже на никой не му пука за Андреа.
2. Братска среща
Моментът, който чакахме толкова отдавна, изобщо не беше както си го представяхме. Вместо да се прегърнат, след като бяха почти година разделени, май ще им се наложи да се бият един срещу друг или да бъдат екзекутирани заедно.
Интересно е какво ще се случи с тях ако се измъкнат. В Уудсбъри място вече няма да си намерят, а не ми се вярва Мърл да има голямо желание да отиде в затвора при Рик.
Не бива да забравяме и каква огромна трансформация претърпя Дарл след като загуби брат си. Цялото време, което отдели в търсене на София и верността му към Рик и групата. Как ли ще се промени всичко това сега, когато отново е под влиянието на брат си?
1. Мишон и Губернатора
Ето това беше гвоздеят на вечерта. За пръв път виждаме Губернатора толкова изплашен и уязвим, докато Мишон заплашва да "убие" немъртвата му дъщеря. След като най-накрая го направи, последва незабравимата битка до аквариумите, пълни с ужасяващите отрязани глави, които се опитваха да ухапят двамата живи, търкалящи се между тях.
Кулминацията на сцената беше когато Мишон заби парчето стъкло в окото на Губернатора.

До тук сезон три е най-добрият от всички - прочистването на затвора; ампутацията на крака на Хършъл; хладнокръвното убийство, което Рик извърши; психично болния човечец, когото убиха и използваха за примамка; зомбито, което преследваше завързания Глен - така че с нетърпение чакам да видя с какво имат да ни шокират във втората част на сезона.

Коментари