За 300000 краят ще е днес!

Това звучи като някакво злокобно пророчество, но всъщност е истина - за хиляди хора краят ще настъпи на 21 декември.
Преди време с Радина се зачудихме за колко ли време хората ще измрат, ако спрат да се раждат деца. За да разберем, трябваше първо да открием колко хора умират на ден и след запитване в Гугъл получихме доста стряскащ резултат - 300000 души дневно!
Заради голямото внимание в медиите, което се обърна на предстоящия край на света, едва ли е останал някой, който да не е разбрал какво ни очаква.
Ако приемем, съвсем произволно, че една трета от смъртните случаи са очаквани, това ни оставя със 100000 изненадващи кончини - заради войни, престрелки, автомобилни катастрофи, пожари, удавяния, падания и други инциденти.
Ако, отново съвсем произволно, приемем, че поне половината от тези хора са достатъчно възрастни и достатъчно умствено развити, че да са чули и разбрали какво точно очаква светът да се случи днес (или на 23-ти, понеже според някои това е по-правилната дата, така че, ако днес не свърши светът, просто прочетете този текст отново на 23-ти, информацията ще си е същата), излиза, че имаме 50000 души, които са знаели за предвидения апокалипсис.
Сега, интересно е да разберем колко от тези хора вярват, че краят ще настъпи днес. След запитване в Гугъл (моят съветник за всичко) открих доста различни резултати от проучвания - от 5 до 35 процента. Аз ще взема 10%, понеже когато не си сигурен, най-добре ползвай 10 процента, поне аз така си мисля.
Тоест, очакващите обречени са около 5000, което означава, че 45000 души са чули и от около две години непрестанно им се повтаря, че днес ще умрат, но са си казали, че това са глупости. Доста неприятно изненадани ще останат (ако имат време да мислят, разбира се), когато фаталният инцидент се случи и животът им свърши на днешната дата.
Така че, стискайте палци да не изтеглите късата клечка днес и да доживеете до утре. Но не се радвайте толкова много, понеже и утре е ден. И утре 300000 ще си заминат завинаги.
Просто няма да е толкова иронично. :)

Коментари