2012 за българските фенове на Стивън Кинг

Почти си замина още една година. Моят любим писател навърши 65 години, а личната ми Кинготека се увеличи с 6 книги.
Ето горе-долу какво интересно се случи през тази година за феновете на Стивън Кинг.ПРЕИЗДАДЕНИ КНИГИ:
Тази година Бард издадоха, за пръв път в почти цялата му пълнота. сборникът "Кошмари и съновидения", който до сега беше разделен в три сборника, издадени от Плеяда преди двайсетина години.
Другата книга, която беше преиздадена от тях (с доста ниско качество, но на сравнително добра цена) беше мегароманът "Сблъсък", който до сега беше една от най-редките книги на Кинг в България и трите му тома трудно можеха да се намерят под 40-50 лева на пазара за стари книги.
Изданието на Бард е в два тома и струва 34 лева общо.

НОВИ КНИГИ:
И, разбира се, най-важното - новите книги на Кинг.
Тази година за прув път се сдобихме с преведен комикс по Кинг. "N" беше издаден от Бард и със сигурност няма фен на Кинг, който да не се е зарадвал поне малко на интересното предложение.
Историята е адаптация на едноименния разказ от сборника "Малко след залеза".
Аз лично се надявам да е постигнал голям успех, понеже искам да видя още комикси по Кинг в България.

Плеяда пък издадоха цели два романа:
"22 ноември 1963", който разказва за пътешественик през времето, който планира да предотврати покушението срещу Кенеди. По-пълно ревю за книгата може да прочетете в сайта на "Други светове".
"Вихър през ключалката", който е част от поредицата за "Тъмната Кула" и всъщност е едно от най-добрите произведения на Стивън Кинг, отвеждайки ни стотици години преди времето на Роланд и историята в оригиналните 7 книги. Моето ревю може да прочетете в сайта на "Други светове".

И така, това беше 2012 година за феновете на Стивън Кинг. Поправете ме, ако съм пропуснал нещо. :)

Коментари