Най-големият фен - официално!

На 5-ти Юни, 2004 година, по време на първата НХПФС, едно момиче получи грамота от ПМ.
Тогава аз страшно много завидях, понеже бях чел книгите (по онова време само 5) доста пъти. С какво аз бях по-малко фен от нея? С какво тя заслужаваше това отличие повече от мен?
От тогава мина доста време. Вече не ми се налага да си рисувам брада и мустаци с молив за очи.
През тези 6 години успях да запазя магията в себе си и да се докажа като истински и верен ХП фен. Първо убедих близките си, след това много от останалите фенове, и ето, че в събота, на НХПФС 6, аз също получих такава грамота
Смешно ли е?
Според мен не, защото успях да се докажа поне в едно нещо през този живот. Много се гордея с нещата, които постигнах, най-хубавото от които е клубът Daily Potter, който обединява останалите най-верни фенове в България.
Много се радвам, че познавам тези хора. Много се радвам, че имах възможността да изживея по три различни начина магията на "Хари Потър":
1. Наичнът на Оригиналните фенове - ние чакахме всяка следваща книга с години. Това създаваше огромно напрежение и роди много теории.
2. Начинът на Пълнотата - историята вече е завършена. Имаме главите 33 и 35, които са ключ към правилното разбиране на "Хари Потър" и от това можем да откриваме препратки и послания, които нямаше как да забележим, преди да разберем цялата истина.
3. Начинът на Daily Potter - колективното четене, което придава съвсем ново въздействие на четенето.
Благодарен съм на Джоан Роулинг за всичко, което ми даде, всичко, на което ме научи и всичко, което направи за мен.
Обичам я, обичам и "Хари Потър", затова тази малка грамота е огромно отличие за мен и страшно много се радвам, че я получих.
Сега поне още 10 години ще остана фен на ХП. :)

Коментари