Първата магьосническа среща за тази година


Точно в 12 часа в центъра на Пловдив започна да се усеща прилив на магическа сила. Някои от най-могъщите магьосници, от София до Хасково, се събраха, за да отбележат петдесетгодишнината от рождението на Сивиръс Снейп, когото Хари някога описа (или по-скоро ще опише след почти 7 години), като „най-смелият човек”.
Както знаете, на магьосниците е забранено да се показват пред мъгъли в обичайните си дрехи. Но при големите магьоснически празници е позволено да се носят мантии и островръхи шапки, стига да не се използват магии пред мъгълите.
Така че успяхме да привлечем доста внимание. За да се избегнат неудобни въпроси, отделът за контрол на магическия ред беше осигурил забравителни бонбони, които изтриват всяко необичайно преживяване на мъгълите през деня.
От уговореното място отидохме до резервираната мъгълска пицария, посещавана предимно от магьосници.
След като си поръчахме, председателката на тази магическа конференция откри събранието и помоли всеки да се представи и да сподели как е открил Хари Потър. И когато всеки разказа как магията е влязла в живота му, започна забавната част. Фелина ни беше приготвила страхотна игра с въпроси от книгите за Хари Потър.
Разделихме се на 4 отбора – „Хари и Джини”, „Осакатеният Хипогриф”, „Счупената метла” и „Луна Лъвгуд”. Отборът победител беше „Хари и Джини”, така че те и вторите – „Луна Лъвгуд” получиха по комплект магически карти.
След играта започнахме да обсъждаме други теми, естествено от областта на Харипотърознанието.
Когато свършихме с дискусиите и трогателните споделяния, някой от участниците се магипортираха, а останалите си направихме бърза снимка за спомен и напуснахме пицарията.
Но срещата не свърши с това. Оказа се, че заради рождения ден на Снейп в Пловдив е организиран цял магьоснически панаир. Така че успяхме да се качим на някои от атракциите, като например тази, симулираща полетът с магическа кола, управлявана от Рон, или тази, симулираща полетът на Хари с прокълнатата метла в първи курс.
След това посетихме руините на един от най-старите магически събори, където древните магьосници са вземали важни решения – като например искането за легализация на драконоразвъждането или въпросът от коя страна да е предницата на летящата метла. Там също така са се провеждали Уизард Рок концерти.
Когато свършихме с историческата обиколка седнахме в едно мъгълско заведение, където пийнахме набързо, обсъдихме някой важни въпроси, като например заплахите, произтичащи от прокълнатата книга на онази зла черна магьосница от Америка.
Накрая се разделихме и по-голямата част от магьосниците се магипортираха към домовете си, но софийската магьосническа делегация, част от която бях аз, поехме на изпълнено с опасности пътешествие през отвъдното, и за щастие се върнахме живи и здрави от там.
Следващият магисъбор, най-вероятно, ще се проведе във Варна. Това, разбира се, зависи от варненската магьосническа група, които трябва да организират срещата. Пожелавам им успех, но трябва да знаят, че Фелина много вдигна летвата на магьосническите срещи, така че ще трябва доста да се постараят. Smile
Благодаря на всички, които уважиха събирането и най-вече на Фелина, която се постара да направи преживяването наистина незабравимо.

Коментари