Празненство за деня на Хари Потър

Влязохме доста шумно (заедно направихме заклинание, за да бъдем пуснати от статуята пазител) и определено бяхме забележителна гледка - мантии, шапки, пръчки. Бяхме настанени в любимата зала на Годрик Грифиндор. На стената висеше негов портрет, който остана мълчалив през цялото време и само ни следеше с поглед, обаче забелязах как намига на грифиндорците в групата. Таванът беше омагьосан и отразяваше облачното небе, а по стените имаше и други движещи се картини.
Когато се настанихме, един дух бродник, на когото беше направено втвърдяващо заклинание, ни донесе менюто. Станахме готови с избора си казахме желанията си на духа, а той ги отнесе долу в кухнята, където домашните духчета незабавно ги изпълниха и скоро след това ястията бяха магипортирани в чиниите ни. Трябва да призная, че там има изключително способни домашни духчета.
Докато се хранехме, всеки от нас сподели какво означава за него Хари Потър, а накрая вдигнахме тост в негова чест.
След това дадох думата на Тонкс и тя изуми всички ни с великата си потъроотдаденост. В сравнение с нея аз се почувствах като някой дърслидушен мъгъл. Тина, продължавай все така, пази си колекцията, това е цяло съкровище!
След това се разделихме на отбори - Смъртожадни срещу Ордена на Феникса. Аз бях приготвил малка викторина (с 44 въпроса). В крайна сметка смъртожадните убедително победиха Ордена, но интересното беше, че най-силният участник в крайна сметка се оказа феникската Фелина, която взе голямата награда в играта.
Накрая Фелина
се магипортира първа. Така магията беше развалена и всеки си хвана летекода, яхна метлата или се отправи към камината.
Но преди да се разделим си дадохме обещание. Разбрахме се, че трябва отново да направим такава магическа среща. И ще го направим!
Нали?

Коментари

Публикуване на коментар

Пишете смело, почти не трия негативните коментари :)