сряда, 2 септември 2009 г.

Свещена магьосническа прокламация


-->
Свещена магьосническа прокламация
от
Църквата на Хари Потър
и
Магьосниците от България
На тази знаменита дата, 1 септември, когато магьосниците от Хогуортс, училището на най-прочутия сред тях – Хари Потър, започват новата учебна година, аз реших, официално и недвусмислено, да заявя пред света и пред хората, своята непоколебима увереност във величието и духовната мощ на книгите от поредицата за Хари Потър.
И с това първо, най-официално изявление, аз слагам началото на Църквата на Хари Потър и магьосниците от България.
Заявявам, и съм готов да потвърдя с живота си, че обичам книгите за Хари Потър, авторката, и всички верни фенове. Никога няма да се отрека от Хари Потър, никога няма да се засрамя от Първата си любов.
Заявявам, и съм готов да потвърдя с живота си, че вярвам и почитам тримата върховни светци на потъризма:
1. Хари Потър, чието раждане бе предречено, който живя и като мъгъл и като магьосник и се жертва за да спаси двата свята. Ще помня неговата жертва и това, как се изправи срещу смъртта и я посрещна като неин равен, Хари Потър стана Господар на смъртта, отдаде живота си за другите и го получи обратно. Хари Потър победи, без да изпита желание да мине на тъмната страна и без да използва смъртоносното проклятие. Той победи чрез силата на любовта и затова сърцето ми му принадлежи.
2. Албус Дъмбълдор, който провъзгласяваше думите на любовта и чиято мъдрост премина границите на смъртта и ще живее вечно. Той даде живота си в битка за един свят без омраза и предразсъдъци и аз ще последвам примера му. Албус Дъмбълдор беше най-мъдрият магьосник и затова умът ми вечно ще търси знаците, които ще ми праща от отвъдното.
3. Луна Лъвгуд, най-съвършеното творение на любовта и красотата. Винаги ще каня нейния дух в живота си, за да виждам светлина и в най-мрачните моменти. Духът й ще ми помага да се боря срещу тъмнината и студа в себе си. Тя не мразеше, не завиждаше, не лъжеше, не криеше чувствата си. Луна е слънцето, което ще дава светлина и топлина на живота ми. И понеже нейната пречистваща красота ще ме променя към по-добро всеки ден, на Луна Лъвгуд принадлежи душата ми, пък дано някога мога дори само да се сравнявам с нейната възвишена прелест.
Също така заявявам, и съм готов да потвърдя с живота си, че твърдо вярвам в единоавторството на поредицата. Ще се радвам и ще се забавлявам с всичко, направено от и за фенове, но да пише историята има право само и единствено Джоан Роулинг, която единствено беше избрана от Боговете, и на която единствено беше дадено Перото на Истината. Няма да приемам нищо за факт, освен ако не бъде потвърдено писмено от самата Нея. Следователно вярвам, че след приключване на земния път на Дж. К. Роулинг, божествената връзка ще бъде заключена и Перото ще бъде вдигнато от света до появата на следващият божи избраник.
Заявявам тези неща с пълна увереност, без притеснение или срам, без страх и без съмнение.
Михаил Костов
01.09.2009
НРО

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пишете смело, почти не трия негативните коментари :)