Нострадамус, Тъмната Кула и края на света

“Комала-ком-ком-ка, започна битката сега!
Залезе слънцето и спусна се нощта!
Започна битката и всички врагове
На хората и розата Окото ще сбере.”
Всеки вторник си купувам списание “100 личности”. Последният брой беше за Нострадамус и в него се говореше за едно от пророчествата му:
“Година 1999, седми месец:
От небето ще дойде великият цар на ужаса,
Възраждайки великия цар на ангулемците.
До и след това Марс щастливо ще царува.”

Заради това пророчество много хора очакват края на света през 1999, някъде около 7-мия месец. В списанието се казва: “Човечеството не свършва в края на 1999 г. и навлиза в 21-ви век без значими проблеми. Дали Нострадамус греши, или в действителност този катрен предрича нещо, което е съвършено различно?”
След като прочетох това се замислих и изведнъж получих откровение – нещо се случва през 1999 и по-точно на 19-ти Юни 1999. Едно велико събитие, за което мнозина не подозират. Това е денят, в който Стивън Кинг трябваше да умре!

Портландския “Сънди Телеграм”, 20 юни 1999:

“СТИВЪН КИНГ УМИРА КРАЙ ДОМА СИ В ЛОВЪЛ

Най-известният писател на щата Мейн бе блъснат и убит от микробус, докато се разхождал недалеч от лятната си къща вчера следобед.
Кинг, автор на такива известни романи като “То”, “Сейлъмс Лот”, “Сиянието” и “Сблъсък”, е бил закаран в мемориалната болница в Бриджтън, където е починал в 18 часа и 2 минути в събота вечерта. Той бе на 52 години.”

Стивън Кинг не си измисля, а записва
това, което чува - гласа на Розата

За щастие тази статия никога не излиза, защото Стивън Кинг преживява катастрофата. Но какво общо има инцидентът с пророчеството на Нострадамус? Има и то много.
Освен на изброените по-горе книги, Кинг е автор и на поредицата за “Тъмната Кула”, най-великата книга, която съществува в нашия свят. Кулата обаче не е просто роман, а отражение на събития в друг свят, близнак на нашия. Всичко, което съществува в другия свят има някаква проекция в нашия.
В “Тъмната Кула” е описано пътешествието на Роланд и ка-тета му към Тъмната Кула, която е в опасност и която трябва да бъде спасена, за да не загинат световете. Роланд не съществува в нашия свят, но неговото отражение е в книгите за “Тъмната Кула”. Проблемът е, че докато истинският Роланд в другия свят продължава пътешествието си, в нашия свят Стивън Кинг е спрял да пише книгата, защото, както сам се изразява писателят, завръщането към “Тъмната Кула” е като “да нагазиш в дълбокото”. Това рефлектира и в света на Роланд, където много неща възпрепятстват пътуването му, а ка-тетът му започва да се разпада.
Заедно с отслабващото желание на Стивън Кинг да се вслуша във Вес’-Ка Ган, песента на Костенурката, и да довърши започнатото, се усилва и влиянието на Злото (Пурпурния Крал), а за екзекуцията на Кинг е насрочена дата – 19 Юни 1999. Ако книгата не бъде завършена, Роланд никога няма да успее да довърши делото си и Кулата ще рухне. А заедно с нея ще загинат всички светове и ще дойде Церството на Хаоса – Дискордия.
Звучи страшно нали? Това е предсказал Нострадамус преди толкова време – падането на Тъмната Кула. Повечето астролози посочват 19 Юли за начало на трагедията. Това е точно един месец след смъртта на Стивън Кинг. Според мен толкова време би било нужно на Пурпурния Крал да влезе в Кулата след смъртта на Стивън Кинг.
За щастие има Сила, която се грижи за равновесието в световете. Ка изпраща Роланд и неговият спътник Джейк при Стивън Кинг, за да бъде спасен. Вместо живота на Кинг, Ка взема живота на Джейк, а писателят е пощаден, макар и с тежки контузии.
Ето думите, които Роланд казва на Стивън Кинг:
“Единственото, което ми е известно, е, че ще оживееш, и когато отново започнеш да пишеш, ще се вслушаш в Песента на Костенурката, Вес’-Ка Ган, както преди. И този път ще пееш, докато песента не свърши.”
От “Безсъние”, една книга, която Кинг написва преди инцидента от 1999, научаваме, че понякога се раждат хора, чийто живот ще повлияе не само на нашия, но и на всички други светове, и чиято преждевременна смърт би довела до края на световете. Вероятно тогава Стивън Кинг предсказва собствената си смърт. И края на света.

Значи, все пак, Нострадамус не е сгрешил, предсказанието му е трябвало да се сбъдне. Но Бог или някаква друга върховна сила е решила да промени хода на събитията.
През 2004 година излиза последната, седма част от поредицата за “Тъмната Кула”. Историята е завършена и сега Стивън Кинг и ние можем да си отдъхнем. Кулата и световете са спасени… поне до следващото препрочитане!

Благодаря на Стивън Кинг!
Благодаря на Роланд!
Благодаря на Ган!
Хайл!
19

Коментари

  1. Долу Дискордия! Ка е колело, кажете благодаря(:
    много ми хареса това, което си написал!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Пишете смело, почти не трия негативните коментари :)