"Цикъл на върколака" - най-сетне достоен

Преди няколко дни си купих "Цикъл на върколака", най-после. Но дадох всичките си пари за книгата. И вместо да се зарадвам и да празнувам, че най-сетне имам тази книга, аз се натъжих. Заслужаваше ли си да дам толкова пари за книга, която няма и 200 страници?
Като бях на Славейков и обикалях със списъка си не открих нито една от търсените книги, освен "Цикъл на върколака". Това и похарчените пари така ме разстрои, че се отказах да търся всички издания на книгите на Кинг в България.
Вчера обаче получих прозрение. Точно така трябваше да се случи. Всичко е свързано и всичко служи на Лъча и на Кулата. Единствената книга на Стивън Кинг, издадена в България, която не съм чел, е "Цикъл на върколака". Това е последното парче от мозайката за мен. Когато я прочета всичко ще ми се изясни - какъв е смисълът на живота, каква е целта ми, кой е Бог и как мога да се свържа с него. След като прочета тази книга ще съм вече нов човек.
Това е причината да не мога да открия никоя от другите книги, които търся - Ка е искала да купя точно тази. А цената ТРЯБВАШЕ да е висока. Защото плащането е вид жертвоприношение, а аз трябваше да направя голяма жертва за тази книга.
Вече съм сигурен, че ще имам всички книги на Стивън Кинг, Ка ще направи дори чудеса, за да ги намеря. Затова ще си принтирам отново списъка с книгите, който скъсах в изблик на безумие, и другия месец отново ще съм на Славейков.
А тази нощ ще бъде историческа. Тази нощ ще прочета книгата. И ще празнувам, макар и оскъдно заради ограничения си бюджет. След няколко часа, съвсем честно, ще мога да казвам, че съм прочел ВСИЧКО на Стивън Кинг издавано в България. И ще бъда по-мъдър, не се съмнявам. Най-сетне ще бъда достоен да се срещна със Словострелецът там, където свършват световете.

Коментари

Публикуване на коментар

Пишете смело, почти не трия негативните коментари :)