Стивън Кинг си твори, а аз си чета...


Когато през 2006 Плеяда издадоха "Клетка", всички, или поне тези които се интересуват от Стивън Кинг, се запитаха какво става с "Colorado Kid". Вчера обаче разбрах добрата новина - Бард издават книгата под името "Колорадеца". Напоследък предпочитам Бард да издават книгите на Кинг, защото Плеяда малко прекаляват с цените. За "Романът на Лизи" дадох 18 лв (обаче си заслужаваше), а новото издание на "Сейлъмс Лот" е 16.
"Колорадеца" ще струва 7 лв, но ще е дълъг само 160 стр, което е нищо за Стивън Кинг (за сравнение разказът "Мъглата" е 140 стр), така че спокойно можем да говорим за "Колорадеца" като за новела.
Другата новина, която ме накара да подскачам от щастие е, че преводът на "Blaze" вече е готов и книгата скоро ще бъде издадена. И въпреки, че цената едва ли ще е по-ниска от 20 лв, аз се радвам, защото Стивън Кинг е написал книгата със старият си псевдоним, Ричард Бакман, с който е издал някой от най-гениалните си книги като "Дългата разходка", "Отмъстителите", "Бягащият човек", "Пътна мрежа" и "Гняв". Любимата тема на Бакман е лудостта.
"Колорадеца" излиза на 16-ти. Още сутринта ще съм пред книжарницата да си купя книгата...

Коментари